Pzt - Cumartesi 9.00 - 19.30

0 (212) 247 27 69

Güzelbahçe sok. Seren apt. 18/4 K.2 Nişantaşı

Top

Daha fazla uyku, Daha az Kilo!

Orçun Kürüm / Genel  / Daha fazla uyku, Daha az Kilo!

* Daha fazla uyku, Daha az Kilo!

Kaliteli bir uyku için hangi besinler tüketilmeli?

İyi bir uyku sağlıklı yaşamın temel anahtarlarından biridir. Ayrıca kilo koruma ve kilo kaybı için de önem taşımaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalar ile günümüzde uyku süresinin ve kalitesinin; kilo koruma ve kilo verme ile ilişkisi daha net açığa çıkmıştır. Sonuçlar 6 saatten az uyuyan kişilerin 7-8 saat uyuyanlar ile karşılaştırıldığında daha çok kilo problemi yaşadığını gösteriyor. Bunun sebebi ise uyku süresi kısa olan kişilerin iştah dengesini sağlayan açlık ve tokluk hormonu olan leptin ve ghrelin seviyelerindeki değişiklikler.

Stanford Üniversitesinde yapılan bir araştırmada uyku süresi kısıtlanan grubun iştah değişikliklerine bağlı olarak yüksek karbonhidratlı, enerji içeriği yüksek besinleri % 45 daha fazla tüketme isteği duydukları belirlemiştir. Ayrıca, bazı araştırmalar, sadece uyku süresinin değil, uyku kalitesinin de “kilo” ile ilişkili olduğu vurgulamaktadır.

Uyku kalitesi yüksek olan kişilerde bel çevresi yağlanmasının daha az olduğu saptanmıştır. Mutlu olmanızı sağlayan, beyin fonksiyonlarını dinç tutan, bağışıklık sistemini güçlü tutan, bel çevrenizin ince olmasını sağlayan düzenli ve kaliteli uyku cildinizi korumada da önem taşımaktadır.

Peki uyku kalitenizi günlük beslenmenizde yer vereceğiniz bazı besinlerle arttırabilir misiniz?

Bu sorunun cevabı “evet”tir. Aşağıda saydığım besinleri düzenli olarak kullanırsanız, uyku düzen ve kalitenizin de arttığını fark edeceksiniz.

Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm

* Bu makale anlatılanlar sadece bilgilendirme amaçlı olup, herhangi bir şekilde tıbbi öneri verme veya herhangi bir hekim/hasta sağlama amacı ile oluşturulmamıştır. Kişiden kişiye farklılar gösterebilir.